Uthus

Duschar

I uthusen finns varmdusch. I uthusen på Bellisvägen och Malvavägen är duscharna sommarduschar, dvs de hålls öppna under juni, juli och augusti.
I uthusen på Riksbyvägen och Sommarvägen är duscharna öppna under hela säsongen dvs från det att vattnet släpps på i april tills det stängs av i början på oktober.
Tänk på att det är många som delar på samma dusch och försök därför att snabba på din duschning så att andra inte behöver vänta så länge.
Liksom på andra gemensamhetsinrättningar gäller det också att göra rent och städa efter sig.
På Riksbyvägen och Sommarvägen, gäller att elementen alltid ska vara påslagna och dörrarna stängda, för att motverka mögelbildning.

Alla ska vara med och städa runt toaletthusen, så att det är rent och snyggt hela sommaren.
Uthusvärdar
Riksbyvägen – Christina Wolfschmidt och Caroline Holmberg
Bellisvägen – Tina Lundberg, Cristian Salvo och Annika Thorell
Malvavägen – Lena Hammerbäck och Yvonne Hammarlund
Sommarvägen – Lena Jansson och Göran Thorell 

Vid problem med toaletter eller duschar kontakta någon i Arbetsgruppen:

Leif Dahlgren, Salixvägen 11
Bo Grönqvist, Sommarvägen 37
Per Bröttling, Sommarvägen 31
Matz Hagman Sommarvägen 41

Vi föredrar att du mailar till arbetsgruppen om det inte är panik.

Har du förlorat din toa-/duschnyckel, kan du köpa en ny av någon i Arbetsgruppen.

Toaletter

Gemensamma toaletter finns i våra uthus.
Ett antal lotter delar på en toalett och därför krävs det att var och en håller rent efter sig med hjälp av toalettborste och andra städhjälpmedel som finns lätt tillgängliga i uthuset.
Städning av toa och dusch/utslagsvask och handfat görs enligt städschema vid varje uthus. Anteckna datum när du utfört din veckostädning på detta schema.
Vi har också en vintertoalett som finns i det lilla huset mittemot ingången till Ängsgården. Duschnyckeln passar till vintertoan.

Vatten

Vintertid finns vatten att hämta vid uthuset närmast skolan. Duschnyckeln passar.
Sommarvattnet sätts på någon gång i april när frysrisken är borta och stängs av i början på oktober när det finns risk för frost igen.
Tänk på att du öppnar dina kranar och tömmer dina slangar när vattnet har stängts av så att du slipper frysskador på dina kranar och kopplingar.
OBS! När vattnet har stängts av för vintern ska du koppla bort dina slangar från tappstället för inkommande vatten på tomten. Det blir då lättare att kontrollera att alla kranar fungerar som dom ska när vattnet släpps på efter vintern.
På vårkanten, innan vattnet släpps på, är det läge att kolla att kranarna är stängda så att du slipper översvämning. Vänta med att koppla slangen från stolpen till huset till dess att arbetsgruppen har kollat att samtliga kranar vid tomtgränsen är täta.
Se den här bilden för mer information.