Uthus och vatten

Toaletter
Gemensamma toaletter finns i våra uthus.
Ett antal lotter delar på en toalett och därför krävs det att var och en håller rent efter sig med hjälp av toalettborste och andra städhjälpmedel som finns lätt tillgängliga i uthuset.
”Lukta gott” anordningar som hängs på insidan av toastolen undanbedes, eftersom de kan lossna och fara ner i toa-avloppet och orsaka stopp.

Duschar
I uthusen finns varmdusch. I uthusen på Bellisvägen och Malvavägen är duscharna sommarduschar, dvs de hålls öppna under juni, juli och augusti. I uthusen på Riksbyvägen och Sommarvägen är duscharna öppna under hela säsongen dvs från det att vattnet släpps på i april tills det stängs av i början på oktober.

Tänk på att det är många som delar på samma dusch och försök därför att snabba på din duschning så att andra inte behöver vänta så länge. Liksom på andra gemensamhetsinrättningar gäller det också att göra rent och städa efter sig.

På Riksbyvägen och Sommarvägen, gäller att elementen alltid ska vara påslagna och dörrarna stängda, för att motverka mögelbildning.

Städning av toa och dusch/utslagsvask och handfat görs enligt städschema vid varje uthus. Anteckna datum när du utfört din veckostädning på detta schema.

Alla ska vara med och städa, även runt toaletthusen, så att det är rent och snyggt hela sommaren.

Uthusvärdar (2024)
Riksbyvägen – Annika Hassbjer och Mikael Engström
Bellisvägen – Annika Thorell och Mia Taranger
Malvavägen – Lena Hammerbäck och Rita Sköld
Sommarvägen – Jenny Johansson och Sofie Thorell

Vid problem med toaletter eller duschar kontakta någon i
Arbetsgruppen:
Anders Bruske, Bellisvägen 11
Matz Hagman, Sommarvägen 41
Lasse Moberg, Riksbyvägen 51
Jesper Svenheim, Primulavägen 15

Vi föredrar att du mailar till arbetsgruppen om det inte är panik.

Har du förlorat din toa-/duschnyckel, kan du köpa en ny av någon i Arbetsgruppen.

Vintertoalett och vintervatten
Vi har en vintertoalett som finns i det lilla huset mittemot ingången till Ängsgården.  Duschnyckeln passar till vintertoan.

Vintertid finns vatten att hämta vid uthuset närmast skolan. Duschnyckeln passar.

Sommarvatten
Sommarvattnet sätts på någon gång i april när frysrisken är borta och stängs av i början på oktober när det finns risk för frost igen.
Tänk på att du öppnar dina kranar och tömmer dina slangar när vattnet har stängts av så att du slipper frysskador på dina kranar och kopplingar.

OBS! När vattnet har stängts av för vintern ska du koppla bort dina slangar från tappstället för inkommande vatten på tomten. Det blir då lättare att kontrollera att alla kranar fungerar som dom ska när vattnet släpps på efter vintern.

På vårkanten, innan vattnet släpps på, är det läge att kolla att kranarna är stängda så att du slipper översvämning. Vänta med att koppla egna slangar tills dess att arbetsgruppen har kollat att samtliga kranar vid tomtgränsen är täta.
Se den här bilden för mer information.

 

En oas i Bromma

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com